Tranx 400 drag not working
SummerSchool
Posted 6/19/2022 2:53 PM (#1007086)
Subject: Tranx 400 drag not working




Posts: 117


Location: Cheyenne, WY most of the year
Just used my Tranx 400 lefty for the first time since getting it serviced. (Ontario opener) and noticed that the drag is not working right. It seems to be backward, i.e. if it is rotated clockwise, it becomes extremely loose. I currently have it tightened down the opposite direction, and it still let's line out when pulled with medium force. Anyone experienced this before? Thanks!
Weiseyyy
Posted 6/19/2022 4:03 PM (#1007087 - in reply to #1007086)
Subject: RE: Tranx 400 drag not working





Posts: 64


Location: Minnesota
Can't say I have experienced that with either of my Tranx reels. I've also never heard of that issue before. Was it that way before getting it serviced, or did you notice it after getting it back?
SummerSchool
Posted 6/19/2022 4:13 PM (#1007088 - in reply to #1007086)
Subject: Re: Tranx 400 drag not working




Posts: 117


Location: Cheyenne, WY most of the year
It's the first time using it after service.
jdsplasher
Posted 6/19/2022 9:54 PM (#1007093 - in reply to #1007088)
Subject: Re: Tranx 400 drag not working





Posts: 2237


Location: SE, WI.

Do you have your super line taped down on spool. Electrical tape works. The entire spool of line will rotate on spool, and gives operator the sense of drag not working. Or, do you have some mono backing? That will help also….

 

 JD 

RyanJoz
Posted 6/20/2022 3:31 PM (#1007099 - in reply to #1007093)
Subject: Re: Tranx 400 drag not working




Posts: 1685


Location: Mt. Zion, IL
Could someone have installed a left hand drive shaft and drag tension nut?